Inici

Projectes AMB

EIT Urban Mobility

Transformar la mobilitat urbana

Presentació

L’AMB forma part de l’EIT Urban Mobility, una iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) iniciada el 2019, que treballa per afavorir canvis positius en la manera de desplaçar-se a les ciutats per fer-les més habitables. L’EIT Urban Mobility aspira a esdevenir la principal iniciativa europea per transformar la mobilitat urbana; per això rep un cofinançament de fins a 400 milions d’euros (durant el període 2020-2026) de l’EIT, a través dels programes Horizon 2020 i Horizon Europe. Aquesta xarxa té la seu a Barcelona, des d’on es lidera la iniciativa i es desenvolupen diferents activitats, com projectes d’innovació, accions de creixement empresarial, iniciatives de formació, etc.

L’objectiu és accelerar les solucions i la transició cap a un sistema de transport centrat en les persones, integrat i veritablement multimodal. 

Com a comunitat innovadora de mobilitat urbana líder a escala europea, l’EIT Urban Mobility treballa per evitar la fragmentació, facilitant la col·laboració entre ciutats, indústria i, centres acadèmics i d’investigació innovadors, per solucionar els reptes de mobilitat més apressants que tenen les ciutatsEls socis industrials, d’investigació i acadèmics fan servir les ciutats com a laboratoris vius i treballen per demostrar com les noves tecnologies poden solucionar problemes reals a les ciutats a través del transport de persones i mercaderies de manera més intel·ligent i eficient. 

L’AMB va adherir-se a l’associació EIT com a sòcia de ple dret el mes de març del 2020. Així, està duent a terme polítiques decidides d’avantguarda per promoure la mobilitat sostenible en sintonia amb l’estratègia europea del Nou Pacte Verd i els Next Generation. En aquest sentit, l’AMB considera estratègica la participació activa en el marc de l’EIT, per portar a la pràctica noves polítiques públiques, millorar les existents i avançar en la col·laboració publicoprivada com a element de dinamització.

Projectes

Transport i desplaçaments segurs, una via ràpida cap al futur de la mobilitat

Nova fórmula desinfectant de la covid-19

Ecosistemes de bateries intercanviables per accelerar la càrrega ràpida i l'e-mobilitat sostenible

Millorar l'electrificació del transport públic per lluitar contra el canvi climàtic

Polítiques i regulacions necessàries per fer possible el concepte MaaS

Lliurament de mercaderies a les ciutats en hores vall i sense emissions

Centres de distribució d'últim quilòmetre

Capacitació de les dones per a una mobilitat inclusiva

Logística d'últim quilòmetre per al lliurament autònom de mercaderies

Desenvolupament de competències clau basades en experiències reals de líders en innovació en mobilitat (empreses emergents, corporacions i ciutats)

Una eina multioperadora per gestionar el transport a demanda

Augmentar la implantació i l'ús dels centres de mobilitat compartida a les àrees metropolitanes

Contacte

Mariona Conill